Sárkány és a papucs (1989)


Sárkány és a papucs (1989)

Fuss az életedért (2006) borító
Kategóriák: Animáció,Vígjáték
Játékidő: 67 perc
Év: 1989
      Rendező:
      » Hernádi Tibor
      » Dargay Attila
      » Nepp József
      Író:
      » Dargay Attila
      » Kertész Balázs
      » Mikó István 
        Szereplők:
        » Csákányi László
        » Gálvölgyi János
        »Sztankay István
        » Almási Éva
        » Halász Judit
        » Mikó István
        » Feleki Kamill
        » Tábori Nóra
        » Tahi-Tóth László
        » Miklósy György
        » Farkas Antal
        » Komlós András
        » Szoó György
        » Magda Gabi









         
        Camelot vára felett ugyanis gyűlnek a fellegek: Arthur király csak a lovagi tornáknak, a fogadásoknak és lovagjai körében eltöltött lakomáknak él, miközben elhanyagolja szép feleségét, Guinevrát. A királynét megőrjíti a folyamatos csatazaj, így elhatározza, hogy ír Merlinnek, a varázslónak. Ő éppen Indiába készül, de még elküldi a kért szerelmi bájitalt Guinevrának, aki annak rendje és módja szerint pudingba főzi – az egészet, noha a mágus utasításai szerint kis adagokban kellene eljuttatnia elhidegült férjéhez. Az édességre egy nagy G betűt mintáz szilvából.
        Az ötlet be is válna, azonban Arthur gyűlöli a szilvát, ezért Peggy, a szobalány szerelme, a legyőzhetetlen Sir Lancelot eszi meg a bűvös édességet. Nyomban bele is szeret a királynéba, akit nem csak az őrületbe kerget szerelmével, de hóbortos ötleteivel a lelkiek mellett még testi sérüléseket is okoz neki. Mivel Merlin már elutazott, az elgyötört Guinevra végül férjénél keres segítséget, akinek mindent bevall, és követeli, hogy küldje el Lancelot-t az udvarból.
        Az ürügy az, hogy egy szörnyű sárkány elrabolta Guinevra fél pár papucsát. Lancelot útnak indul, és meg is érkezik a Góliát nevű sárkány barlangjához. Ő éppen békésen horgászik; különben is nyugdíjas, és amúgy semmi oka sem lenne papucsot lopni. A heves lovag támadásait még csak-csak elviseli, de amikor eltörik kedves horgászbotja, fenékbe billenti Lancelot-t. Ekkor a puding csodamód átkerül Góliát Matildka nevezetű házvezetőnőjébe, egy vén boszorkányba, aki azonnal beleszerelmesedik a sárkányba. Szerencsétlen Góliát a Loch Ness tóban keres menedéket. Rajta kívül azonban mindenki jól jár: Arthur és Guinevra házassága megjavul, Lancelot pedig végre ráismer igaz szerelmére, Peggyre. Még a lovag hű paripája, a pesszimista és gyáva (realista) Olivér is társra talál a szolgálólány kis csacsija személyében.


        Oszd meg :

        test

         
        Support : Kevin Klyn | KlynKennel | KlynPC
        Copyright ® 2012-2013. Star Moovie - All Rights Reserved
        StarMoovie Template
        Powered by BlogWord Corporation